Chokladmoussetårta med hallon.
Fick önskemål om gårdagens goda tårtas recept och givetvis måste jag dela med mig, den var såå god.
Definitivt ett recept jag kommer spara för framtiden.
Jag hittade det på tidningenhembakat.se .
Ett tips jag kan ge är att kanske börja förbereda botten dagen innan, hela tårtan ska nämligen stå i frysen 3-4 timmar när den är klar.
Jag missade det så min fick bara stå 2,5 timme i frysen men den blev väldigt smaskig endån vill jag lova!
Och även bildskön, ett plus för en instagramfreak som jag!

Botten:
2 ägg
1 ½ dl strösocker
100 g smör, smält
¾ dl kakao
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
1 ½ dl vetemjöl
1 ½–2 dl hallon, frysta
Chokladmousse
1 ½ dl vispgrädde
250 g mörk choklad, hackad
½ dl strösocker
½ dl vatten
3 äggulor
3 ½ dl vispgrädde (vispas)
Garnering
ca 25 g mörk choklad, hyvlad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt smör och kakao. Blanda ihop salt, bakpulver och vetemjöl och blanda ihop allt till en slät smet.
2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form, 18–20 cm, med löstagbar kant. Klipp en bred remsa av ett bakplåtspapper och klä kanten med det. Bred ut smeten i formen.
3. Smula sönder de frysta hallonen och strö dem över smeten. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min. Den ska vara fast, men lite kladdig. Låt den kallna i formen.
4. Chokladmousse: Koka upp grädden i en kastrull. Häll den över chokladen i en skål och rör om till en slät smet.
5. Koka upp socker och vatten. Stäng av plattan. Tillsätt äggulorna och vispa kraftigt med en elvisp till en krämig smet.
6. Vispa grädden lätt och blanda den försiktigt med äggsmeten och chokladsmeten. Bred ut moussen över bottnen. Ställ kakan i frysen i 3–4 tim. Ta fram kakan, strö över hyvlad choklad och servera den rumstempererad. Förvara kakan i kylen.