kojatillslott.blogg.se

Björn och Annica, två lyckliga tofflar med två galna kids. Följ oss i vår vardag där vi varvar husbygge med småbarnstiden.

Maräng/sockerkaks tårta.

Publicerad 2016-06-05 20:20:00 i Recept,

Så himla kul när ett nytt recept blir perfekt.
Då måste man ju dela med sig!
 
För denna goda sockerkaks/maräng tårta behöver du en långpanna.
Detta receptet räckte till 20 personer.

Sockerkaksbotten
150 g smör
2 dl socker
8 äggulor
3 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
4 msk mjölk

Maräng
8 äggvitor
4 dl socker
50 g mandelsplitter

Topping
200 g mörk choklad
5 dl grädde
1/2 liter jordgubbar

Sätt ugnen på 150 grader varmluftsugn.

1. Dela smöret i små tärningar så det blir mjukt och vispa det luftigt med sockret.
2. Dela äggen i vitor och gulor och ställ undan vitorna så länge. Tillsätt sedan en äggula i taget och fortsätt vispa.
3. Blanda vetemjölet med bakpulvret och sikta ner det i smeten varvat med mjölken och rör runt med luftiga tag.
4. Bredd ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna.
5. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner sockret försiktigt till en jämn smet.
6. Bred marängen jämnt över sockerkakssmeten och strö mandelsplittret över.
7. Grädda tårtan i mitten av ugnen i cirka 45 minuter och stäng sedan av ugnen och låt den stå kvar i eftervärmen ett tag.
8. Smält chokladen i ett vattenbad och ringla sedan över den över marängen.
9. Vispa grädden och bred på den på tårtan.
10. Skär jordgubbarna i delar och lägg dem tillsammans med blåbären och hallonen på tårtan.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela